GUDS ORD BRYTER FRUKTAN  

25.10.2022

" HAN har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike"  Kolosserbrevet Kapitel 1:13

Guds ord är så uppmuntrande och ger oss vägledning i tider av oro, mörker, rädsla, stress och ångest. Bibeln har minst 365 citat om att vi INTE ska frukta, dvs. ett citat för varje dag.  Herren har total makt över all mörker och tagit oss ur dess välde. Du och jag som tror på Herren Jesus och har gett våra liv till Honom är inte längre kvar i det gamla, vi är nya skapelser och lever i Hans älskade Sons rike.

Världen runtomkring oss fylls på med mer och mer oro i dessa dagar.  Ständigt påminns vi om  nya pandemier, krig som kan eskalera , familjer som splittras, ekonomier som kraschar , bilar som bränns på löpande band osv. Många kan inte bearbeta alla dessa mörka budskap och blir deprimerade, ångestfyllda eller arga. 

Många försöker lindra detta genom droger eller alkohol, eller yoga och andra religiösa övningar men allt detta kommer inte att hjälpa utan försämra situationen med ännu mer ångest och kanske självmordstankar. 

HÄR KOMMER SVARET min vän. Jesus dog för dig , och Han har uppstått ifrån döden och sitter bredvid fadern i himlen just nu. Han har makt över allt mörker, till och med döden har Han besegrat. Jesus är starkare än demoner, djävulen och döden. Han har kommit för att befria dig. Men för att få bli  fri  behöver du kasta iväg allt som har med mörkret att göra i ditt liv. Gör rent i ditt hus och i ditt hjärta. 

Hur då ? Först och främst. Be Gud komma in i ditt hjärta. Be en bön om förlåtelse för dina synder . Be Honom att bli Herre i ditt liv.

Ändra din livsstil. Om du har hållit på med olika religioner och pysslat med Yoga, healing, mindfulness, så behöver du bekänna det som synd. Om du har varit intresserad av satanism, firat halloween , deltagit i seanser, läst tarotkort eller frågat häxor om rådgivning så måste du avsäga dig från allt detta och bekänna det som synd.

Guds förlåtande kraft finns endast i Jesus, då Han dog på Golgata kors dog för alla människor. Ingen annan kan ge dig frihet ifrån mörkret, ingen annan har varit död och är vid liv idag, ingen annan har gjort detta frivilligt för dig och mig, så vi kan bli fria. Bara Jesus , bara Han kan frälsa dig och befria dig. Halleluja !

Medans du läser detta, tror jag att den helige Ande gör ett verk i ditt hjärta. Han drar dig till Honom , till Herren Jesus, till kärleken. Han säger till dig varje dag, frukta inte. Vill du lita på Honom och Hans ord ? Jag lovar dig  att det håller !

Här kommer ett antal Bibelställen som du kan studera hemma , som har med temat att göra. Läs alla och begrunda dem och låt Guds ord vara den bästa medicinen i ditt liv. 

1. Korintierbrevet Kapitel 15: 55-57

Psaltaren 91

Lukasevangeliet Kapitel 4: 40-41

Matteusevangeliet Kapitel 28: 18

Efesierbrevet Kapitel 5: 8-11

Petrus första brev Kapitel 5: 6-7

Guds välsignelse från Uwe, hör gärna av dig till mig om du har frågor om detta, eller om du behöver personlig förbön för befrielse.